keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Leikitään turistia! osa 2: Quai Branly

 Jossain vaiheessa herättiin kavereiden kanssa siihen, että emme oikeastaan ole kiertäneet mitään Pariisin museoita tai muita. Aloitettiin siis hullu lopputsemppi (hahaha), olisihan se ihan tyhmää jättää tilaisuus käyttämättä. Varsinkin kun nämä on meille ilmaisia!

Musée du Quai Branly tai Musée des Arts premiers tai jos pitkällisiä ollaan niin Arts et civilisations d'Afrique, d'Asie, d'Océanie et des Amériques (eli suomeksi Alkuperäistaiteen museo) on suhteellisen uusi (avattu 2006), ja ilmeisesti siinä on jokin puutarhakin kesällä (oli normaalin kurja ja kylmä keli kun kävimme, joten puutarhassa nyt ei kauheasti ollut nähtävää).

Eikä kyllä ollut sitten siellä museossakaan. Sinnittelimme puoli tuntia, sitten ei vaan enää jaksanut esittää kiinnostunutta. Jokainen naamari ja puukoru näytti minusta ihan samalta, ja onneksi ystäväni oli aivan yhtä kiinnostunut näistä hianoista alkuperäiskulttuurien taide-esineistä.


Yksi ulkoseinä on kokonaan peitetty kasveilla. Magee!

Tästä se alkoi!

Itse näyttelytilaan käveltiin hitsin pitkää käytävää, jossa meni "jokena" noita sanoja. Koko mestan hienoin juttu, ihan heittämällä.
Innokas ja skarppi museovieras. Haaveilen kai omasta sängystä, tai Starbucksin caramel latesta, mmm.....

Lähinnä paikassa siis oli naamioita, soittimia ja koruja. Jotain toteemeja ja muita.

Ja pärstäkuvaa päivältä. Pikkaisen jos taas väsyneen näköinen neiti, mutta tukka oli kivan värinen!

Voinko suositella? Kannattaako mennä. No ei. Paitsi jos asuu Pariisissa ja on tosi tylsää ja sattuu vahingossa olemaan huudeilla. Ja sillonkin kannattaa miettiä että kiinnostaakohan nyt oikeasti. Jos kiinnostaa niin kiva! Meitä ei, ja tämän lannistamina meidän kunnianhimoinen museoravaaminen vähän niinkuin tyssäsikin tähän paikkaan. Mutta yritys hyvä kymmenen!

1 kommentti:

  1. Moikka :--) ois tosi kiva saada sulta vaikkapa ehdotuksia, että missä kannattaa käydä Pariisissa! jos innostaa ehdotella kaikkea mahdollista, niin laitappa sähköpostia: worryingkindermuna@gmail.com

    - jimmy

    VastaaPoista