lauantai 22. kesäkuuta 2013

Juhannus ja muut juhlat

On jännää, kuinka ulkomailla ollessa kaikki suomalaiset juhlat ja muut tapahtumat saavat ihan uudenlaisen merkityksen. Isänmaataan ja sen traditioita alkaa arvostaa aivan erilailla, kun ne eivät enää olekaan itsestäänselvyys tai "pakko". Kun yleensä linnanjuhlia on tullut seurattua ehkä hieman puolikkaalla silmällä, tuli tänä vuonna tapitettua tapahtuma ihan innoissaan alusta loppuun.


Vappu on aina ollut mielestäni melko tyhmä pakkojuhla, mutta tänävuonna tein kaikkeni jotta kaikki olisi edes etäisesti vähänniinkuin jos olisin sitä Suomessa viettänyt. Jos olisi ollut yliopistohaalarit ja valkolakki täällä, on varmaa että olisin ne vetäissyt päälleni. Ensimmäistä kertaa elämässäni tein perunasalaattia, munkkeja, simaa ja nakkeja, joita sitten nautiskeltiin ensin perheen kanssa, ja seuraavana päivänä skumpan kera darraisella vappupiknikillä.


Kaverilta pyydettiin suomituliaisena serppentiiniä!Ikinä ei ole myöskään jääkiekko tai muukaan Suomen urheilumenestys kiinnostanut, mutta täällä ollessa oli pakko päästä katsomaan pronssipeli! Oli ihan hauska prosessi etsiä baari, joka näyttäisi pelin, ja jännittää sitä siiderin äärellä. Hauska muuten, miten tuli suomalaisten olemus sielläkin esille: joukkio suomalaisia oli katsomassa peliä, suurin osa kerääntyneenä samaan kulmaan, mutta kukaan ei puhunut toisilleen! Ainoa, mitä kukaan meillekään sanoi, oli että "ei käynyt hyvin ei". Nauratti ihan, kuvittelimme miten erilainen tilanne olisi ollut jos kyseessä olisi ollut ranskalaisia Suomessa!


Pelijännäilyä The Great Ganadien-pubissa, jossa oli muuten hitsin hyvännäköiset sapuskat!

Koulujenloppuviikonloppu meni vähän ohi, kun täällä koulut tosiaan vielä jatkuvat. Mutta ihmisten lakkiaiskuvia katsellessa kyllä tuli hieman haikeus, ja ikävä sitä ihanaa juhlatunnelmaa.

Kaikkein pahin on kuitenkin ollut Juhannus. Yleensä olen viettänyt juhannuksen perheeni kanssa, isäpuolen siskon mökillä. Teini-iän pakkopulla on viime vuosina alkanut maistua, ja tänä vuonna kyllä on ollut karvasta kun on pitänyt olla täällä. Rakastan juhannustunnelmaa, ja erityisesti Suomen luontoa tähän aikaan vuodesta! Kesä on siellä nyt kauneimmillaan, raastaa kun ei pääse siitä nauttimaan. Luultavasti tähän vaikuttaa sekin, että suomeen lähtö lähenee, ja malttamattomuus sekä ikävä kasvaa päivä päivältä.

Toivottavasti kaikilla oli aivan ihana juhannus, nautiskelkaa nyt niistä valoisista öistä ja järvistä ja metsistä, minunkin puolestani! Täällä kun ei oikein edes tunnu että olisi kesä, koska aurinko edelleen laskee kymmenen aikoihin. Niinkuin keväisin.

2 kommenttia:

  1. Muakin harmittaa tosi paljon että juhannusta en päässy suomessa tänä vuonna viettämään! mutta toi kuulostaa ihanalta miten oot haalinu meijän perinteitä siellä pariisissakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens vuonna sitten!:)No juuu, haluu sitä pitää suomalaisista jutuista kiinni, mahdollisuuksien mukaan. Vaikka kauheen innoissan ei aina muu porukka oo, mutta eis itä ikinä oo ihan yksin tarvinnu juhlia:>

      Poista