torstai 31. tammikuuta 2013

Hiusten haalistelua

Jotta päästä saisi pastellivärisen, niin alla oleva punainen pitäisi ensin hävittää.


Vähän on vasemmanpuoleisesta oikeanpuoleiseen matkaa.

Aloitin värini haalistamisen öljyhauteella, johon ohjeen löysin täältä.

Läträsin siis kauttaaltaan kuivaan tukkaan mikrossa kevyesti lämmitettyä oliiviöljyä, kääräisin pään kelmuun ja heitin huivin päälle lämmittämään. Tämä seos päässä hengailin sitten useamman tunnin, jos olisi ollut vaikka pipo niin mössön kanssa olisi voinut nukkuakin. Tärkeää on kuitenkin että pää pysyy lämpimänä, jottei öljy lämähdä tukkaan ikävästi.

Muhittelun jälkeen hiukset pestään (tehokkaalla) syväpuhdistavalla shampoolla. Shampoo levitetään tukkaan (mielellään ilman vettä, itse kyllä käytin tilkkasen) ja hengaillaan taas hetki, itse maltoin olla ehkä kymppiminsan, joku 20 olisi varmaan ollut suht ideaali. Sitten veden kanssa vaahdotus ja hyvin pesu, öljy kun on melko kettumaista saada hiuksista irti.

Koska syväputsari kuivattaa hiusta suht tehokkaasti, kannattaa tukkaan läimiä vielä joku tehohoito.

Tein öljyhaudutuksen kaksi kertaa, ja huomasin kyllä eroa. Jo ensimmäisen kerran sain kommenttia siitä, että hiukseni olivat vaalentuneet. Mikään ihme "kerralla blondiksi" -kikka tuo ei tietenkään ole, mutta liian tummaan hiusväriin tai vanhan värin haalistamiseen kyllä käy.

Kuitenkin, kun vaaleanpunaiset värit tipahtivat postilaatikkoon, en enää malttanut olla kärsivällinen, vaan kävin ostamassa värinpoiston. Mutta siitä lisää toisella kertaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti