sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Il neige!

Lunta on viime aikoina sadellut mm. Englannissa ja Pohjois-Ranskassa, ja kieli pitkällä olen odottanut milloin täälläkin. Koko viikon lämpötila on ajoittain painunut miinukselle, ja välillä on sadellut räntää. Perjantai-iltana maa vihdoin peittyi lumipeitteen alle, lauantai liukasteltiin loskassa ja sunnuntai-aamuna sai taas herätä ihailemaan valkoista maisemaa.



Perjantai-ilta

Sunnuntaiaamu

Luonnollisestikaan Pariisilaiset eivät ole tottuneet lumeen, eivätkö useimmat siitä tunnu tykkäävän. Itse taas tarvon lumessa ihan hymy korvissa: minusta lumi kuuluu talveen, ja kaikki tuntuu paljon normaalimmalta sekä kotoisammalta kun on maa valkoisena. Lumi on jollain tapaa hyvin lohdullista ja rauhoittavaa, koko kaupunki tuntuu nyt pehmeämmältä ja jollain tapaa lempeämmältä. Tuntuu, että "tämän minä tunnen, näissä olosuhteissa minä osaan toimia." Lumi luo hassun lämpimän tunteen sisälle, samanlaisen kuin jos joku läheinen Suomesta olisi tullut vierailulle.


Pihakasvi-reppanat



Mitenkään kauhean sekaisin ei kaupunki ole (vielä) mennyt, mutta kyllä perjantaina esimerkiksi radiossa kehotettiin kaikkia välttämään ulos menemistä. Hieman hymyilyttää: sehän on vain lunta, talvella saattaa joskus sellaista tulla. Kylmyydestähän jaksetaan myös valittaa, mutta itse ainakin pidän pakkasesta enemmän. Kostea kylmyys kun helposti tunkeutuu luihin ja ytimiin, mutta pakkanen on helppo pitää ulkopuolella vaatteilla. [Okei, Suomessa oleilevat saattavat olla eri mieltä, mutta nyt puhutaankin vain parista miinusasteesta.]




Kauhean kauan en usko että tästäkään huvista saa nauttia, mutta toistaiseksi fiilistelen ihan täysillä lunta ja pakkasta, sekä sitä, kuinka erilaiselta (ja kauniilta!) Pariisi voikaan näyttää valkoisena.

2 kommenttia:

  1. ihania kuvia. musta tuntuu että kävelen vaan ympäri kaupunkia suu auki ja liukastelen loskassa, mutta silti kaikki on niin kaunista ja taijanomaisen näköstä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinonki!Pariisi on iha erilainen:) Mut liukasta on joo-o. Pupunkorvat vaan viuhuu ku halluun kaikesta ottaa kuvia, en ees tunnista kaikkia paikkoja ku näyttää niin erilaiselta ku mihin tottunu:P

      Poista