tiistai 16. huhtikuuta 2013

Tottumaton kesäeläin

Kesä käväisi täällä kylässä. Sunnuntaina lämpötila kipusi +25 celsiuksen tietämille, ja suomalaistytön mielestähän se oli jo ihan helle! Enkä kyllä ollut ainoa auringosta nauttija, vaan puistot täyttyivät pikniköivistä ja pelailevista porukoista.Näytin hattarahiuksineni ja lappuhaalareineni ihan viisivuotiaalta.

Eräs ranskalainen ystävämme oli kutsunut meidät piknikille kavereidensa kanssa, ja huh millainen piknikki se olikin! Ihmiset olivat leiponeet, oli itsetehtyä leipää, crepsejä, paria erilaista pizzaa sekä persikkatorttua, ja leipomusten lisäksi esimerkiksi salaatteja ja riisi-papu-maissi -juttua. Puhumattakaan kaikista "normaaleista" piknikeväistä: viltillä oli levitettynä monenlaisia sipsejä, nameja ja muita naposteltavia. Niin ja tietenkin kun ranskassa ollaan, kuului kuvaan myös patonkia, valikoima juustoja ja pari pulloa rose-viiniä.

Ystäväni kanssa katsoimme kattausta monttu auki. Meitä ihan nolotti, kun emme olleet tajunneet tuoda mitään. Mutta ei kukaan tuntunut siitä edes välittävän, vaan meille ladottiin heti lautaselliset ruokaa. Olisin halunnut ottaa piknikistämme kuvan, mutta en kehdannut ruveta tuntemattomia ihmisiä kuvailemaan, joten joudutte tyytymään mielikuviin.


Champ de Marsilla riitti populaa. Ihmisiä oli piknikillä, nuoria juomassa, mutta paljon myös kaikki pelasivat kaikkea: korista, jalista, ultimatea, petankia, mölkkyä(?).....

Jossain vaiheessa porukkamme ohi käveli kaksi nuorta miestä kantaen muovipussissa paria (halpaa)viinipulloa ja kainalossaan patonkia. Ystäväni kuiskasi, että tuossa olisi enemmän semmoinen meidän tyylinen piknik! Haha, niinpä.

Valitettavasti jouduin hiihtelemään töihin illaksi, tosin lastenkin kanssa oli hurjan mukavaa: olimme ulkona, söimme, leikimme ja puhuimme maailman orvoista sekä vähäosaisista, hyväntekeväisyystyön periaatteista, köyhyydestä ja adoptiosta. Aika mukavia aiheita keskustella 5, 9 ja 11 vuotiaiden kanssa, suosittelen koklaamaan!


Tässä siis duunissa. Sukkahousut oli pakko heivata kun
oli niin kauhean kuuma muutenkin.

Ja mitäs siitä sitten seurasikaan, kun valkoistakin valkoisempi suomalainen hengaa koko päivän suorassa auringossa? No se että illan väri oli sitten pinkki, muuallakin kun tukassa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti