torstai 7. maaliskuuta 2013

Katakombit - the Catacombs -les Catacombes

Yksi ystäväni raahaa minua aina kaikkiin nähtävykksiin ja kulttuurijuttuihin, mikä on ihan tosi hyvä juttu siis, koska muuten ne jäisivät minulta aivan satavarmasti kokematta ja näkemättä (nimim. ei, en vieläkään ole nähnyt sitä Mona Lisaa tai käynyt Eiffeltornissa).

Eräs tiistai vuorossa olivat Katakombit. (Mitkä?? Jos et tiedä niin tsekkaa vaikka wikipediasta) Olimme käyneet aamulla kahdeksalta (!!!hyihyihyi) lenkillä, jonka jälkeen suuntasimme Bastilleen vihannestorille. Boulangeriesta kävimme ostamassa mukaan patongin -joka muuten oli, uskokaa täi älkää, ensimmäinen patonki jonka täällä ostin- ja kakkosaamiaisen jälkeen metroilimme Katakombien sisäänkäynnille.

Vaikka olimme paikalla vain vähän aukeamisajan jälkeen, oli jono jo pitkä. Takanamme englantilaisnainen luki jostain, että normaalisti sisäänpääsyä saakin jonottaa ainakin tunnin. Tässä vaiheessa olin jo valmis luovuttamaan, mutta ystäväni lahjoi minua jäämään kanssaan jonoon lupaamalla tarjota kahvit kierroksen jälkeen.

Noin 45min jonottamisen jälkeen pääsimme vihdoin laskeutumaan maanalaisiin käytäviin. Alkuun on historiaa ja paljon käytäviä, mutta koska molemmilla oli rakko tuossa vaiheessa jo aika täynnä, niin suht rivakkaan tuli  käytäviä  tarvottua. Ne luuthan olivat ne, mitä halusimme nähdä!
Tietää olevansa ranskassa kun tupakointi pitää erikseen kaikkiallakieltää.Suht karmivaa oli alkuun katsella ihmisen luita pinoissa. Oli hurjaa ajatella, että noin 5 miljoonan ihmisen jäännökset olivat siinä. Mutta yllättävän nopeasti käytäviin tottui, pian ei enää ahdistanut kuolleet eikä maan alla oleminenkaan (mistä nyt on hassua ahdistua muutenkaan: maanalaisellahan sitä kulkee joka päivä!)

Magea kokemus oli kuitenkin, sain taas olla kiitollinen että ystäväni pakotti minut tuonnekin!

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! :)

    http://lovinglittlemoments.blogspot.fi/

    VastaaPoista