maanantai 27. elokuuta 2012

Tutkimusmatkailua kotikaupungissa

Yleensä, kun menee uuteen kaupunkiin, tulee ensimmäisenä tutustuttua keskustaan. Haluaa nähdä, mitä kaupungilla on annettavaa. On kivaa etsiä ja löytää uusia kauppoja, tutustua erikoisuuksiin ja pikkuhiljaa muodostaa reittimaneereita.

Minusta on ihanaa mennä synnyinkaupunkiini Kuopioon, koska siellä voi liikkua sen kummemmin miettimättä. Jokainen katu on tuttu, ja empimättä tietää mistä saa parhaat pullat tai latet, missä on paras valikoima perustoppeja tai mikä kebabmesta on yöhön asti auki.

Koska en ostostele, ei Jyväskylässä ollut koko vuonna oikein asiaa keskustaan, ja keväällä tajusinkin sitten kuinka äärettömän huonosti tunsinkaan koko kaupunkia! Vasta huhtikuussa huomasin, että Jykylässä on Kicks, ja taisi olla toukokuun puolella kun sain tietää että Carlingsissa myydään myös naisten vaatteita (kuten myös sen missä koko Carlings oli).

Nyt olen jo muuttanut pois koko kaupungista, enkä vuodessa kyllä oppinut valitettavasti tuntemaan keskustan tarjontaa kovinkaan hyvin. Tämän vuoksi jäi myös tietynlainen side Jyväskylään muodostumatta, ja asumiskokemus jäi jollain lailla irralliseksi; kaupunki ei missään vaiheessa tuntunut läheskään kodilta. Uskon, että suuri osasyy tähän on se, että aina kun tarvitsi jotain, niin piti suunnilleen Googlettaa että mistähän Jyväskylästä kyseisen asian voisi löytää...

Kieltämättä erittäin odottamaton lakon sivuhaitta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti