tiistai 27. maaliskuuta 2012

Taustamusiikkia

Oletteko koskaan kiinnitäneet huomiota kaupoissa soivaan musiikkiin?
Tuli tuossa eräällä viikolla tapettua tavallista enemmän aikaa kaupoissa pyörimällä, ja huomasin itsestäni, että vietin enemmän aikaa kaupoissa joissa soi hyvä musiikki. Pyöriskelin ympäriinsä ja jamittelin, ja kun sitten sävelet vaihtuivat ei-niin-miellyttäviin, lähdin.

Tutkimusten mukaan taustamusiikin valinnalla olisi vaikutusta ihmisten ostoskäyttäytymiseen. Tuohon en mene mitään kommentoimaan, mutta jokainen voi varmasti itse todeta, että jotain vaikutusta kauppojen musiikkivalinnoilla on. Ei lienee hankalaa muistaa jotain kertaa, kun on poistunut liikkeestä koska musiikki on soinut liian kovalla, tai ollut yksinkertaisesti vain rasittavaa.

Kaupoissa viettämämme ajan uskon taas olevan suoraan verrannollinen tekemämme ostosten määrään. Onhan se, että jos liikkeessä hengailee pitkään (vaikka fiilistelemässä sitä hyvää musiikkia), niin todennäköismmin sieltä myös tarttuu jotain mukaan.

Yllättäen myös minäkin löysin kaikkea ihanaa, mutta koetin mahdollisimman hyvin hillitä himojani. Bijou Brigitteltä kuitenkin ostin ihanan pinkin kirjekuorilaukun ja hopeanvärisen, leveän käsikorun.Olen huono käyttämään laukkuja joissa ei ole olkahihnaa, mutta tämä oli niin muikean värinen (ja maksoi 2 euroa), että ajattelin antaa sille mahdollisuuden. Käsikorusta taas tykkäsin sen näyttävyyden takia, eikä kolmen euron hintakaan ollut paha. Niinpä nappasin nämä tuotteet kainalooni ja astelin kassoille, miesäänen laulaessa kitarasäestyksellä taustalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti