sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Cut-out-shoulders -shirt

Nyt on paljon kaupoissa ja muualla (Disney Channelilla....) näkynyt paitoja joissa on olkapäissä "reiät". Kiva yksityiskohta joka on itsekin helppo tuunata johonkin paitaan.
Yleensä olen aika arka leikkelemään mitään vaatteita, pelkään kamalasti että ne menevät pilalle. Mahdollisesti onnistunut tulos ei tunnu riskin ottamisen arvoiselta. Nyt minulla oli kuitenkin kaapissa heilumassa yksi kauluspaita, joka on niin nuhjaantunut ettei sitä tullut oikeastaan koskaan pidettyä. Niinpä rohkaisin mieleni ja nappasin sakset käteen.


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eiksniin? Joten suosittelen että ette kukaan tee niinkuin minä tein: arvioi että "joo tästä on hyvä lähtee saksimaan" ja summamutikassa leikkele jostain. Kannattaa laittaa paita päälle ja katsoa miten se luonnollisesti asettuu, vaikka lyijykynällä piirtää mistä leikata, ja sovittaa vielä uudestaan. Ensin kannattaa leikata vähän, ja vasta sitten suurentaa koloa.
Näin minä siis en tehnyt, ja HUPS reiät olivatkin jossain selän puolella enemmän kuin olkapäissä. Pienellä lisäsaksimisella saatiin tilanne hallintaan, mutta olisi tulos ehkä ollut hieman erilainen jos olisin ollut huolellisempi.


Itse leikkasin aika isot ja soikiot reiät, kokoa ja muotoahan voi säädellä ihan oman maun mukaan. Halusin myös että kolo-osuus alkaa aika läheltä kaulusta. Siistin reunat käsin, estäen myös tällä kangasta lähtemästä holtittomasti purkautumaan ja repsottamaan joka suuntaan. Ihan kiva tuli paidasta, kyllä sen elämä kaapissani sai nyt jatkoaikaa.

I have seen a lot of shirts with cut-out-shoulders lately, and liked the idea. Since it's easy to do yourself, I tried it on this white shirt I din't like that much anymore. Im always very afraid that I might ruin my clothes by trying to tune them, but hey, you can never achieve anything nice if you don't take any risks, right? And actually this do-it-yourself thing turned out pretty nice, even though I did make some mistakes during the project. Instead of trying the shirt on and drawing places for the holes, I just started to cut without really thinking. I was able to save the situation by cutting some more, but I really can't recommend that tecnique to anyone. Plan ahead and use a pencil, those are my advice.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti