keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Joulumarkkinat! (part 1)

Eurooppalaiset joulumarkkinat ovat ihan eri kaliiberia kuin Suomessa. Parhaimmat festit huhutaan olevan Saksassa, mutta pieni googlailu selvitti että on Pariisissakin "ihan kivoja". Joulunajan missioni onkin kiertää mahdollisimman monta!

Tietenkään monet markkinakadut eivät ole vielä auki, mutta Champs Élysée on jo täyttynyt myyntikojuista! Kävin sunnuntaina kävelemässä kadun läpi kahdesti: päivällä, jolloin väenpaljous oli järkyttävä, sekä illalla, huomattavasti väljemmissä tunnelmissa ja valoja ihaillen.

Lapsille oli tarjolla monia viihdykkeitä.


Kaikki kojut olivat valkoisia mökkejä.

Koristelut näyttivät hienoilta päivälläkin.


Luistelurata!!


Iltavaloissa.

Ihan pienoinen pettymys tämä joulukatu oli, vaikka ilmeisesti myyjämäärältään suurin. Olisin kaivannut enemmän paikallisten käsityöläisten tuotteita, sekä jouluasioita. Nyt tarjolla oli aika perustavaraa, mikään ei oikein sykähdyttänyt.

Parasta antia olikin aivan ehdottomasti ruoka! Tarjolla oli vaikka sun mitä, ranskalaisista hattaroihin ja panineista churroseihin. Ihanat tuoksut seurasivat koju toisensa perään, ja jokatoisella vastaantulijalla olikin kädessään karamelliomena, kebabannos tai vähintäänkin muki. Ja mitä ranskalaisella joulutorilla sitten joudaan? No tietenkin punaviiniä, lämmitettynä ja maustettuna! Tämä täkäläinen glögi vain ei kyllä ollut minun mieleeni, vaan muistutti liikaa isäpuoleni reseptiä: ihan turhan tujua.

Vaikka niin ihana olisi ollut vain syödä kaikki tarjottavat läpi, niin tiukka joululahjasäästökuuri pakotti ohittamaan suurimman osan kojuista. (Alustavalla "näille haluan ostaa lahjan" listalla oli 30 nimeä. Pitänee vähän karsia). Ostin kuitenkin minulle ja kavereilleni maistiaisiksi täkäläisiä joulusuklaajuttuja, jotka muistuttavat erittäin paljon neekerin pusuja! (Anteeksi jos nimi ei ollut korrekti, miksi niitä nykyään kutsutaan? Brunberkin suukoiksi??) Maksoivat vain euron yksi, ja makuvaihtoehtoja olisi ollut miljardi.Namnam, makeaa joulunodotusta!


Kaikesta huolimatta, joulumarkkinoilla oli aivan ihana tunnelma, enkä malta odottaa että pääsen kokemaan toisetkin! Ja kolmannet ja neljännet ja....


I just looove christmasmarkets, and wanna visit as many of them I possibly can. One sunday I went to the market at Champs Elysées twice: during the day, when it was really crowded, and in the evening, when there were less people and all the beautiful lights were on. I was a little disappointed by the things sold there, I felt it was really mostly for tourists, but I loved the athmosphere. And the food! If I wouldn't be saving for x-mas present for my family, I would have tasted everything! Now I just had a cup of warm vine (not good, too strong) and bought few of these chocolade things for me and my friends (they were really good). I can't wait for the other Christmas markets to open...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti