tiistai 20. marraskuuta 2012

Ryysiksissä

Kukaan ei ole niin hullu, että lähtisi Pariisissa a) shoppailemaan lauantaina b) ruokakauppaan sunnuntaina.
Paitsi ilmeisesti minä.

Viime viikko oli useastakin syystä tosi rankka ja raastava, ja vaikka viikonloppuisin saan pääsääntöisesti olla vapaalla, oli tämä lauantai kuitenkin työpäivä. Ei sieltä rankimmasta päästä (sisälsi lähinnä lehtien lukemista, tytöt olivat ensin luistelukoulussa ja sen jälkeen eivät halunneet leikkiä mun kaa. Nyyh!), mutta työpäivä jokatapauksessa.

Hostmamani oli ostamassa keskimmäiselle lapsukaiselle kenkiä, ja tuli reissultaan vähintään  yhtä väsyneenä kuin mitä itsekin olin. Hän on ihme, jota minun pieni maailmani ei vain pysty käsittämään: nainen, joka inhoaa shoppailua (suurin osa perheen ostoksista hoidetaankin netin kautta). Hetken keskustelimme eroavista näkemyksistämme, ja kun hän oli hieman toipunut hermoja raastavasta kokemuksestaan, tapahtui vallan vaihto ja minä suuntasin kaupungille taas lepuuttamaan hermojani.

Tai näin luulin. Ilmeisesti oli liian pitkä aika siitä kun olin viimeksi lauantaina poistunut johonkin täältä porvarihuudeiltani, olin täysin unohtanut miten järkyttävän paljon populaa lauantaisin on liikenteessä! Ymmärrettäväähän se on: ranskalaiset tekevät niin pitkää päivää, että kun töistä palaa kotiin, ovat monet kaupat jo kiinni. Ostostelupäiväksi valikoituu siis luonnollisesti lauantai, varmaan noin parille miljoonalle ranskalaiselle. Ja muutamalla turistille yleensä myös.

Ihan mukava oli kuitenkin vintagekauppoja kierrellä, ne kun ovat aina arkenakin ihan täynnä, niin ihmispaljous vähän niinkuin kuului jo odotuksiin. Sunnuntain kauppareissun  ryysistä taas en osannut odottaa lainkaan. Ajattelin jotenkin, että sunnuntaina (kaupat meidän alueella auki 9-13) ei ole oikein ketään ostoksilla. VÄÄRIN! Siellä oli  puolet naapurustosta samaan aikaan kanssani, ja jonotin kassalle 40 minuuttia. Siis 40 minuuttia!! Eikä nyt puhuta mistään Prismasta, vaan Carrefour Citystä, ehkä jotain lähi Salea vastaavasta kaupasta. No siinäpä sitten seisoskeltiin koko kaupan läpi kiemurtelevassa jonossa ja aikaa olisi ollut vaikka mditoida. Kun sitten huomasin unohtaneeni kerätä koriini creme fraichea, en todellakaan lähtenyt sitä enää hakemaan. Muistutin vain hiljaa mielessäni  itseäni siitä, että ensi kerralla voisin ryysishoppailun sijaan hoitaa ne ruokaostokset vaikka lauantai-iltana ehkä mahdollisesti.


No one living in Paris is crazy enough to a) go shopping on saturday b) go groceryshopping on sunday. These two are the things you should always avoid doing. Still, I did them both.
BIG mistage. HUGE. On saturdays, all the millions of Parisians who work long days on the week go shopping. So there are masses of people everywhere. And on sunday, I queued for 40 mins in my nearby Carrefour. Isn't that all that needs to be said?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti