sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Suomessa

Suomessa tulee kuljettua aika erilaisissa kuteissa kun täällä Pariisissa yleensä. Tottakai sääkin on yksi määrittävä tekijä, mutta enemmänkin asiaan vaikuttaa se, että suomessa voi hyvin kulkea vähän röntsäisen näköisenä (tai niinkuin pikkuveljeni asian ilmaisi: pulivaatteissa) ilman, että kiinnittää ihmisten huomion.
Suomessa voin vain vetäistä jotain päälle, kun taas Pariisissa kyllä mietin aina edes vähäsen minkänäköisenä ulos pistäytyy. Mutta ei pidä ajatella että ympäristö olisi ainoa vaikuttaja: varmasti tässä on myös tottumuskysymyksistä kyse. Siitä, millaisena olen tottunut suomitutuilleni siintymään, ja millaiseen rooliin taas olen Ranskanelämässäni tottunut. Kotimaassani olen myös tutulla ja varmalla maaperällä, kun täällä sen sijaan olen (aina) ulkomaalainen, ja yhteiskunnallinen sekä sosiaalinen asemani on ehkä hieman hakusessa.

Kaupunkipäivä Lahdessa


Matkustuspäivä. Menin näissä kuteissa meidän kantabaariimme,
ja tuttu portsari ei tunnistanut vaan kysyi ikää.


In Finland I dress differently than in Paris. Of course, weather is one of the determining factors, but rather my style is affected by the fact that in Finland its okay to look a little more trashy. In Paris I think much more how I look, and often end up dressing more sophisticated than back home. It might also have something to do with the roles im used to: in Finland I have totally different role than here in France.
Maybe it tells something, that when I went to a bar looking like in the lower picture, I was asked how old am I. For the first time in France! And it wasn't even my first time there, we
always go to that same place...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti