perjantai 22. helmikuuta 2013

Life was given for us to enjoy it

Ranskassa siemaillaan paljon viiniä. Pulloja saa ostettua ruokakaupoistakin, ja halvimmillaan sellainen maksaa (ihan väristä riippumatta) abouts 1,40. Karua, kun mennä kauppaan ostamaan kokista, ja viinin litrahinta on halvempi.... Joskus iskee nuukuus.

Olen täällä oloni aikana juonut varmasti enemmän vinkkua kun koko elämäni aikana aiemmin. Täällä viiniä nautiskellaan ruoan kanssa (myös lounaalla!), baarikahviloissa tai kavereiden kanssa puistossa. Eli milloin vaan! Hassua kun lapset kertoivat, että koulussa opettajatkin juovat viiniä ruokajuomana. Suomessa pelkästä ajatuksesta saisi jo potkut ja varmaan elinikäisen opetuskiellon.

Täällä ei harrasteta kierrekorkkeja, vaan aina on korkkikorkit. Korkinavaajan käyttötaidot ovatkin nyt ihan eri tasolla kuin suomesta lähtiessä! Mutta siltikään aina ei onnistu. Esimerkiksi, yksi päivä ilta meillä oli pullo, jonka korkki ei halunnut tulla ulos, ei sitten millään! Noooooh aina on vaihtoehto puskea se sinne sisään!VOILA!

Ihanaa perjantaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, viinimaa! Täälläki juodaan viiniä ihan joka hetki. Ennen en suostunu koskeen viiniin pitkällä tikullakaan mutta nyt menee alas ennen ku ehtii kissaa sanoa :D on se kumma, on se kumma... Harmi vaan että sitte ku palaa Suomeen saa maksaa viinistä kymmenkertasen hinnan, jeeeeeee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiksoo JÄNNÄ, et kun siihen viinin makuun pääsee niin se alkaakin maistua vähän jopa melkein liian hyvin... Ja kun tosiaan ei hintakaan oo este! Nautitaan nyt sitten sitä viiniä koko ens vuodenki edestä, eiksni?;)

      Poista