perjantai 8. helmikuuta 2013

Tuttuja

Jo Jyväskyläaikoinani jaksoi joka ikinen kerta yllättää se tuttujen määrä, joka 18 vuotta kotikaupunkinani toimineessa Kuopiossa minua aina kohtasi. Oli hassua kun yhtäkkiä joka kauppareissulla tuli vastaan ainakin yksi ihminen kenet tunsi, baarissa sai kokoajan olla vaihtamassa kuulumisia ja kaikki uudet ihmiset keihin tutustui olivat jonkun serkkuja/exiä/ala-astekavereita/veljiä/kämppiksiä/riparituttuja tai vähintäänkin kaverin kavereita. Jyväskylässä alkoi hieman tuntea loppuvuodesta ja porukkaa, mutta kuitenkin sai aika rauhassa ympäriinsä hiihdellä: ei voinut verratakaan Kuopion meininkiin.

Joululomalle lähtiessä kuvittelin, ettei minulla täällä juurikaan tuttuja. Ne muutamat kaverit, mutta that's it. Palatessani kahden viikon lomaltani kuitenkin huomasin olleeni hyvinkin väärässä. Kuntosalilla ohjaajat iskivät silmää, osoittaen huomanneensa että olen taas siellä, muut vakkarijumppailijat yhtäkkiä moikkailivatkin ja kyselivät kuulumisia, ja vastaanoton ihminenkin ihmetteli missä olin oikein ollut kun ei ollut näkynyt. Vakkaribaarin tarjoilijatyttö tuli leveästi hymyillen antamaan bisousbisous (ranskalainen tapa tervehtiä poskisuudelmin) ja kertoi myös huomanneensa poissaoloni. Tunsi tulleensa kotiin, kun tuntemattomat ihmiset olivat ikävöineet ja ilahtuivat siitä, että olin taas takaisin.

Myös yössä pyöriessä on huomannut, kuinka paljon tuttuja oikeastaan onkaan kerennyt tulla. Vein pari suomikaveria erääseen irkkupubiin (jossa myös tulee silloin tällöin käväistyä), ja he ihmettelivät kun jäin juttelemaan joka kolmannen ihmisen kanssa siellä.

Eräänä päivänä kuitenkin tapahtui jotain, joka lämmitti mieltä enemmän kuin mikään aiemmista kohtaamisista: tapasin kadulla ihmisen, jonka tiesin tuntevani, mutten tiennyt mistä. Moikkasimme, ja kaksi päivää sain pohtia, ennen kun osasin yhdistää kasvot johonkin tilanteeseen.

Pikkujuttu, mutta ihan parasta, että jos vieressäni olisi ollut joku, joka olisi kysynyt kuka oli tuo henkilö ketä moikkasin, olisin voinut vastata että "En muista, kunhan vaan joku tuttu."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti