maanantai 18. helmikuuta 2013

Mitä on suomesta ikävä?

Kaikki ulkomailla asuneet tietävät sen ikävän, mikä joitain suomalaisia asioita -ruokia, tapoja, tavaroita- kohtaan muodostuu. Itse osasin odottaa ruisleivän, lakujen ja salmiakin kaipuuta, mutta esimerkiksi suklaaikävä yllätti. Ranskasta kun saa vain pahaa suklaata, ja yhtäkkiä Fazer nousi ihan arvoon arvaamattomaan.

Edellämainittujen lisäksi suomivieraat saavat pakata tuliaisiksi myös American -dipmixiä (onko dippailu joku pohjoismaalainen juttu??) sekä purkkaa. Täällä kun purkat ovat luokkaa hubbabubba: makeita ja sisältävät järkyttävä määrä sokeria, ksylitolista ei tietoakaan!


Onnellisena dippiä!

Kaipauksen kohteiksi ovat joutuneet myös marjat (joo kai niitä puolukoita täältäkin saisi, mutta eri asia että mistä ja millä hinnalla), hirvenliha ja tiskiharjat. Jouluna oli ikävä glögiä.

Kun ihan kauhea kaupaus iskee, niin onneksi on Ikea. Sieltä löytyi mm. tiskiharja ja Daim -suklaata, puhumattakaan niistä kuuluisista lihapullista! Jos ikea olisi lähempänä, kävisin siellä varmaan joka sunnuntai, mutta parin tunnin matka karsii käynnit vain ihan pakollisiin.

Mitä teillä muilla ulkosuomalaisilla on kotimaasta ikävä? Tai mitä luulette Suomessa majailevat: mitä tulisitte kaipaamaan jos asuisitte muualla?

3 kommenttia:

 1. ruotsikaupasta saa fazerii, lihapullii, dippii puuroo ja vaik mitä ja etekö oo muka löytäny tiskiharjaa:DDDDDD

  t. veeraonparas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Senkin veeraootparas: No saasaa kyllä, (puuroo saa normikaupastaki, syön joka aamu), mutta ne maksaaaa paljon. Ja saahan sielt irtareitakin!! Ja lihapullii teen aina ittekkii :D
   Ja ei, enoo löytäny tiskiharjaa (Harrastan vaan monopritä, siellei oo, ja oon luottanu siihen ku mulle sanottiin ettei täältä saa niitä). MISTÄ NIITÄ SAA?? Voitko ostaa mullekiiiiin, tarviin uuen.

   Poista
  2. Niin ja Wilma ei oo kolmen vuoden aikana Nizzasta löytäny, et älähän parasverzkuli yhtään dissaaa.

   Poista