maanantai 24. joulukuuta 2012

Joulumieltä jakamassa

Vaikken ole aiemmin ollut mikään joulufani, niin olen aina tykännyt antaa lahjoja! Joulun alla en ole köyhä enkä kipeä, vaan leijailen jossain ihmisten ilahduttamis -pilvellä. Maksan kavereita kahville ja ostan pieniä yllärilahjoja, annan kodittomille rahaa ja jätän tippiä. Valitettavasti varallisuuteni on kuitenkin rajallista, ja jouluun saan kyllä aina kulumaan ihan niin paljon rahaa kuin vaan on. Tämä hemmotteluhimo yltää kyllä myös itseeni (vaikkakaan ei aivan yhtä hävelisti), en edes yritä esittää että kaikki menisi muihin. Mutta joulu on vain kerran vuodessa, silloin saa vähän herkutella ja hemmotella itseään.

Joulu; mikä ihana tekosyy kaikkeen.


Joka vuosi minulla on ollut tapan ostaa myös joku yllärilahja. Pieni paketti ihmiselle, joka ei sitä minulta lainkaan odota. Yleensä kyseessä on ollut joku kaverin kaveri, jonka kanssa on porukassa hengannut ja joka on sattunut suunsa avaamaan, mainiten haluavansa/tarvitsevansa jotain. Tällainen mysteeripaketti tuli tänäkin vuonna hommattua, hihii odotan saajan reaktiota!


Ostin (lähes) kaikille sisaruksilleni extralahjaksi askartelupakkaukset HEMAsta, kun ne oli  niin kivat.Sain yksi päivä myös osani joulun ilahdutusmieltä. Metroasemalla seisoi suuri joukko lipputarkastajia, noita kaikkien vihaamia smurffeja (paitsi minun, kun matkustan aina laillisesti eikä siksi ole sakkovaaraa). Mutta tällä kertaa olikin ihan eri meininki kuin normaalisti: he olivat muodostaneet sinipukuisten kuoron, ja lauloivat joululauluja. Muutama seisoi kulho kädessä ja jakoi suklaata, toivottaen matkustajille hyvää joulua.

Suklaa oli hyvää ja tämä, erittäin odottamattomalta taholta, tullut jouluntoivotus sai hymyn huulille pitkäksi aikaa. Ja varmasti hymyilyttää enemmän myös ensi kerralla kun lippua tarkastetaan.

Joulumieltä ja antamisen iloa siis kaikille, jouluna on ihana ilahduttaa! Ja aina sen ei tarvitse olla iso asia: kortti, suklaarasia tai vaikka edes tekstari viestittävät kaikki samaa asiaa: olet mielessä, ja haluan panostaa sinun iloosi.

                  Oikein ihanaa joulua ja hyvää joulumieltä kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti