perjantai 26. lokakuuta 2012

Piristystä päähän -Color Mask!

Punainen hiusväri on siitä ihana, että se kulahtaa ja haalistuu aivan älyttömän nopeasti. Koska en mielelläni värjäisi hiuksiani ennen kuin juurikasvun puolesta on ihan pakko, niin värjäyksien välillä on keksittävä jotain elvytyskeinoja jottei tukka ihan täysin samene.

Itse rakastuin jo viime talvena CK Professionalin Color Maskeihin, itseasiassa niin paljon että vähäiseen kahdenkymmenkahden kilon muuttokuormaani pääsi kaksi purkkia mukaan. En uskaltanut ottaa riskiä ettei niitä täältä löytäisi.

Color Maskit ovat siis sävyttäviä tehohoitotoja, joita löytyy jopa kolmessatoista eri sävyssä. Lisää infoja voi katsella täältä. Itseltäni löytyy punaoranssi Curry, jossa lukee sen olevan tarkoitettu kuparin värisille hiuksille, ja selkeästi vaaleampi oranssi Mandarin, jonka mainitaan sopivan lämpimän vaaleille hiuksille. Tuotteita voi kaikkia sekoittaa keskenään, ja yleensä fiksailen näistä kahdesta sopivan sävyisen mössön, ehkä about 2/3 osaa Mandariinia ja kolmasosa Currya. Joskus lisään mukaan myös tavallista hoitoainetta/tehohoitoa, jos haluan hieman laimentaa värin vaikutusta.


Nykyään myydään erimuotoisissa tuubeissa.
 Purkissa neuvotaan levittämään pestyihin, pyyhekuivattuihin hiuksiin, kampaamaan läpi ja  vaikutusajaksi mainitaan 2-10 min. Itse annan yleensä olla huomattavasti kauemmin, jopa 40min, jos unohdun jotain puuhailemaan värit päässä.

Yleensä olen skeptinen kaikkien tällaisten tuotteiden suhteen, niin monia huonoja kerkesin kokeilla sillon heti punapäisyyden alkuaikoina, mutta tämä kyllä todellakin toimii! Värjäystulos on joskus jopa liian intensiivinen. Siksi ei kannata myöskään skipata levitettäessä tuota kampaamis vaihetta -itse olen joskus saanut tosi nätisti laikukkaat hiukset kun olen "hieman" huonosti levittänyt. Kannattaa myös terveellä järjellä miettiä, että mikä väri itselle sopii, eikä luottaa sokeasti siihen mitä purkissa lukee. Jos joku lämmin blondi laittaisi tuota Mandariinia päähän, niin saattaisi järkytys olla aika suuri kun hiuksista tulisikin kirkkaan oranssit.


Värien kanssa saa olla varovainen: kyllä sotkevat
niin vaatteet, pyyhkeet kuin kädetkin! (käsi pesty)

Tuotteiden hoitavaa ominaisuutta ei myöskään kannata aliarvioida: hiukset tuntuvat käsittelyn jälkeen ihanilta, sileyden ja pehmeyden pystyy tuntemaan jo poishuuhdeltaessa. Ja vaikutus kestää!

Vertailun vuoksi voin kertoa, että olen kokeillut myös WWW Professionalin vataavaa tuotetta, sävynä Master Violet. Koetin värjätä tällä kesäblondin tukkani latvoja violeteiksi, mutta tulos oli yhden käyttökerran jälkeen hädintuskin erottuva. Lisäsin vaikutusaikaa (ohjeissa sanotaan 5-30min), ja toistin käsittelyn muutamaankin kertaan, jolloin alkoi sitten näkyä hieman paremmin. Mutta vasta yhdessä Color Maskin Curryn kanssa sain kunnolla erottuvat latvat, tosi silloin ne olivat enemmän pinkit kuin violetit, mutta ei se haitannut (katso kuva täältä).  Jo koostumukseltaan tuotteet ovat ihan erilaisia: Color Maskit ovat tahnamaisempia, kun taas WWW:n tuote oli enemmänkin geelin oloinen, ja huomattavasti liukkaampi.


Ennen
...ja jälkeen

Laitoin väriä siis oikeastaan vaan juureen ja harjasin sitten. Ei tullut kiva, pitänee ensi pesun yhteydessä laittaa sitten pidemmällekin pituuksiin väriä, ja jättää vaikka vain ihan latvat ilman naamiota. Mutta aika selkeästi tuosta huomaa kuinka voimakkaasti tämä pigmentoi! Ihan kuin olisi oikeasti värjännyt.


Keeping red coloured hair vibrant and shiny is not easy if you don't want to colour your hair constantly. That's why I use this amazing pruduct, Color Mask from CK Professional. It is a color refreshing and reconstructive treatment. It can be seen from the pictures how much there actually is colorpigment in this product (I didn't put it to the entire hair), and the mask also leaves hair really smooth and soft. For my hair, I mix two different shades, and leave it on for 20-40 mins. The color stays on for about 3-6 washes, so it's not permanent. This is a product I never wanna live without again!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti