lauantai 6. lokakuuta 2012

Vihdoinkin: Vintage Shopping!

Uuden nahkatakin ostettuani mietin, että voisi pitää taas pientä shoppailutaukoa. Kaappiin kun on tullut haalittua täytettä hieman liian löyhällä seulalla,  enkä kaikkiin ole vielä kerennyt kunnolla edes tehdä tuttavuutta (lue: kyllästyä). En kuitenkaan mitään varsinaista päätöstä ollut saanut tehtyä, ja hyvä niin, koska nyt vasta löysin Pariisin parhaan annin!

Pariisistahan puhutaan kirpputorien ja vintagekauppojen kaupunkina, mutta itse en oikeastaan tuohon puoleen ollut vielä päässyt  tutustumaan. Vintageliike Free'P'Star on kerännyt mainetta, ja itsekkin olen siitä useasti jo kuullut. Keskiviikkona, kun lapset olivat harrastamassa, ajattelin sitten tappaa aikaa käväisemällä kyseisessä paikassa.

Free'P'Star on laajentunut jo kolmeksi liikeeksi, jotka kaikki sijaitsevat toisiaan lähellä 4. kaupunginosassa. Ihastuksekseni sain huomata, että alueella oli myös hurjasti muita vintage- ja käytettyjen vaatteiden liikkeitä, joista vain tunnin läpijuoksullakin sain haalittua kassillisen rytkyjä.

Free'P'Starista eurolla iso lintuhuiviKaulassahan linnut eivät erotu, mutta sävyt olivat ihanat!


Vitosella farkkukauluspaita, tällainen pitää minusta kaikilla olla!
Vaihtoehtoja väreistä ja malleista oli monta.


Ehkä lempparilöytö! Täydellinen Pariisimekko, 5e.

En tiedä mistä ihastukseni tällaisiin vanhoihin neulepaitoihin oikein tulee...? Myös femman.


Vaate jolle kuva ei todellakaan tee oikeutta. Kiiltävää kangasta,venekaula-aukkoinen mekko/tunika, 3e.

Ihanat hihansuut!
Huivi, 1e. Ihastuin etnisyyteen, mutta tajusin kotona että helinä saattaa käytössä olla vähän häiritsevä..

Jos yhtään tykkää shoppailla käytettyjä vaatteita, niin kannattaa nousta metrosta Hôtel de Villen pysäkillä, ja lähteä kävelemään Rue de Rivolia poispäin isoista kaupoista. Osoitteesta 20 rue de Rivoli löytää ensimmäisen Free'P'Starin, mutta ennen sitä on jo paljon nähtävää! Tämän jälkeen kannattaa nousta yksi poikkikatu rue de la Verrerielle, ja lähteä kävelemään takaisin päin, aina BHV:n ostoskeskukselle asti. Tästä voi poiketa vielä yhden kadun ylöspäin, ja kävellä rue Sainte-croix de la Bretonnerie ainakin kolmannelle Free'P'Starille asti.

Tämän siksakin varrella sijaitsee monia toinen toistaan ihanempia ja täyteen ahdetumpia käytetyn tavaran kauppoja. Hinta- ja laatutasot vaihtelevat ihan hurjasti, toiset myyvät ihan aidosti vintagea ja toiset vähän mitä sattuu, mutta kuten aina: kaikista voi tehdä löytöjä jos vaan jaksaa penkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti