tiistai 16. lokakuuta 2012

Vintagekauppoja

3. ja 4. kaupunginosissa sijaitseva Le Marais on mun uusi lempparialueeni Pariisissa. (Metrolla esim Hôtel de Ville). Täällä tuli pyörittyä pari päivää viime viikolla ihaillen pikkukatujen putiikkeja ja -tottakai!- shoppaillen. Useimmat kaupat kun olivat sunnuntainakin täyden päivän auki.

Lähinnä ihastuin alueen useisiin vintageliikkeisiin, joista jo aiemmin mainitsin Free'P'Starit. Näiden lisäksi on kuitenkin lukuisia muita ihania putiikkeja, jotka houkuttelevat paitsi sisällöillään, mutta myös toinen toistaan herkullisemmilla ikkunoilla!

 Vintage by Ramin, osoitteessa 17 rue de Sainte Croix de la Bretonnerie, on ihanan sekalainen ja sokkeloinen puoti, jonka alakerrassa kaikki vaatteet lähtevät mukaan kolmella eurolla. Täällä ei koskaan oikein tiedä mitä odottaa, valikoima kun vaihtelee Twilight -paidoista ylellisiin minkkiturkkeihin.Vintage Bar, 16 Rue de la Verrerie, tarjoaa sitten todellisia designer vintage tuotteita. Täältä löytyy niin Chanelia, Hermesiä, Luis Vuittonia kuin Louboutiniakin. Jos on varaa panostaa, niin ihanasti sisutettu kauppa tauko(tee)huoneineen on ehdottomasti poikkeamisen arvoinen.Free P Stareja on tosiaan kolme, ja ne löytyvät osoitteista 20 rue de Rivoli, 61 rue de la Verrerie ja 8 rue Sainte-croix de la Bretonnerie, kaikki kävelymatkan päässä toisistaan. Kohtuuhintaista ja tasalaatuista tavaraa, sekä mielenkiintoisia ratkaisuja sisustuksissa. Joistain näistä aion löytää täydellisen (teko?)turkin itselleni!Mamz'elle swing, 35 rue du Roi de Sicile, kertoo olevansa "rétro et new rétro shop", ja onkin muita enemmän keskittynyt tietyn tyylisiin vaatteisiin ja asusteisiin. Hirmu söpö pikku putiikki:)


Kilo-Shop, 69-71 rue de la Verrerie, on ihan oma konseptinsa. Vaatteet punnitaan ja myydään kilohinnan mukaan. Tänne päädyin, kun näin metrosa naisella kyseisen puljun pussin, ja rupesin selvittelemään että mistäs onkaan kyse. Minusta idea on ihana; "ostaisin puoli kiloa mekkoja ja 200grammaa lapasia".
Iso kauppa jossa paljon valikoimaa, valitettavasti vain ei ihan halvimmasta päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti