tiistai 25. syyskuuta 2012

Le Bon Marché

Kaipaisin vähän ompelutarvikkeita, ja au pair peheeni äiti vinkkasi että hänen ystäviensä mielestä Pariisin paras ompeluosasto löytyy Le Bon Marché-tavaratalosta. Samalla sain myös varoituksen, että ihan halvimpiin ostospaikkoihin tämä ei kuitenkaan kuulu.

Otin vinkistä vaarin ja lähdin yksi päivä katsastamaan tämän paikan. Katsoin lähimmän metroaseman ja hyppäsin junaan. Muutaman pysäkin ja yhden vaihdon jälkeen, noustessani taas maan pinnalle, tajusin, että itseasiassa olisin kävellyt kyseiseen paikkaan ehkä viidessä minuutissa, huomattavasti nopeammin kuin metrolla... Voisi olla joskus vähän vähemmän laiska ja katsoa karttaakin!

Kuten monet muutkin Pariisin suurista tavarataloista, on Bon Marchékin kauniissa vanhassa rakennuksessa. Vanhat, kauniisti kuluneet puulattiat nitisivät kivasti jalkojen alla kerroksia läpi kävellessä.

Nappiosastoa etsiessäni sainkin kahlata lukuisten designerosastojen läpi. En ihan kokenut kuuluvani varakkaiden ranskalaisrouvien ja hyvin pukeutuneiden nuorten joukkoon, mutta  katselin kuitenkin ihan rauhassa. Tulin tulokseen, että on helppo näyttää hyvältä jos on rahaa! Kummasti löytyi hirveästi lisää opiskelu- työ- tai mitä tahansa motivaatiota kun hetken ihaili Giuseppe Zanottin (mun uus lemppari, nyt löyty Louboutinin syrjäyttäjä! Check it out!) tai Valentinon kenkiä.

Tosi ylläri että eksyin, ja kesti että löysin ne napit sun muut. Ompeluosasto kieltämättä oli upea, ja kaikkea ihanaa sieltä olisi löytynyt! Hinnatkaan eivät olleet niin päätähuimaavia kuin odotin, tosin ei ole myöskään vertailukohtaa (paitsi Suomen hinnat, tottakai). En kuitenkaan ostanut mitään, musta rihma kun oli loppu. Mutta himotus jäi, ja varmasti palaan sinne taas!


Le Bon Marchéssa on myös kuuluisa -Pariisin parhaaksi kehuttu- ruokaosasto. Ja todellakin, herkkua löytyy vaikka mitä, ja kaikki on aseteltu hyvin kauniisti. Maitohyllykin näytti oikeasti hohdokkaalta. Jos joskus haluaa jotan erikoisempaa, tai hakea valmiita napostelupaloja vaikka vieraille tarjottavaksi, kannattaa suunnata tänne. Tosin, ihan vain kiertely ja erikoisuuksien katselukin on täällä antoisaa. Sillä vaikka "bon marché" tarkoittaakin "hyvää kauppaa", eli siis "halvalla", niin ei pidä hämääntyä; hintataso ei todellakaan ole mitenkään huokea.


Sokereita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti